tiistai 15. huhtikuuta 2014

Sähköpyöräilyä

Hassusta nimestään huolimatta Beppu on varsin mukava pikkukaupunki. Rantabulevardista, aurinkoisista kujista ja leppoisasta tunnelmasta tuli ainakin itselleni jotenkin välimerellinen tunnelma, samanlainen kuin englantilaisessa Bathin kaupungissa. Beppu sentään on edes meren rannalla, toisinkuin Bath.

Majoituimme edullisessa ja vähän kuluneessa pikkuhotellissa, jossa kuitenkin saimme japanilaisen huoneen tatameineen ja futoneineen. Kovaan alustaan on oikeastaan jo ehtinyt aikalailla tykästyä. Huoneessa oli myös omat yukatat, japanilaiset kylpytakit, joissa sitten hiippailimme onseneihin. Hotellin omat allasalueet olivat myös varsin kulahtaneet, mutta kuuluivat hintasn ja ajoivat asiansa eli
liottivat tulivuorikävelyn lihaskireydet tiehensä.

Toisena päivänä vuokrasimme sähköpyörät asemalta, mikä osoittautui ihan loistavaksi ratkaisuksi. Pyörällä saattoi toki polkea ilman moottoriakin, mutta Beppun vuoriston mäkisiksi muovaamilla kaduilla työntöavusta oli oikeasti iloa.


LonelyPlanet antoi vinkin "salaisista onseneista", joten tietystihän sellainen oli sitten löydettävä. Ohjeiden perusteella poljimme aivan kaupungin laidalle, ohitimme aakkosittain tiukoiksi riveiksi järjestetyn hautausmaan ja saavuimme pusikon rajaamaan umpikujaan. Tien sivussa oli iso kyltti, jossa varoitettiin paikalla sattuneesta vakavasta rikoksesta ja suositeltiin tarkkavaisuuteen pimeällä. Kyltin vierestä lähti pieni polku, jota lähdimme seuraamaan. Pian edestä alkoi kuulua puron solinaa ja hetken päästä kaljatölkin sihahdus. Saavuimme aukiolle, jonka laidalla oli lähinnä vajaa muistuttava pukukoppirakennus ja keskellä virtasi kirkas, kuumana höryävä puro. Sen leveimpään kohtaan oli rakennettu pohjastaan laatoitettu allas ja reunaan puinen laituri. Vedessä oli kylpemässä paikallinen mies, joka iloisesti viittoi meitä tervetulleiksi.

Paikka oli oikeasti tosi mahtava: puut kukkivat ympärillä, linnut lauloivat, aurinko paistoi ja siellä me sitten kylvimme 42asteisessa vedessä luonnon helmassa.

Kuviakin todisteeksi on, mutta jätän bikinifotot blogista, joten saatte tyytyä kuvaan polun lähtöpaikalta kylvyn jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.