maanantai 21. huhtikuuta 2014

Jäähyväiset matkafarkuille, ja Japanille -Kioto osa 2

Pääsiäissunnuntain käytimme kävelemällä aamupäivän halki temppelien ja käsityöläiskujien täplittämän eteläisen Higashiyaman-kaupunginosan. Kodai-jin zen-temppelille saavuimme juuri, kun siellä vietettiin häitä ja kuvattiin hääparia. Koko juhlakansa länkkärivieraita myöten oli kimonoissa.


Iltapäivällä poikkesimme kahdessa upeassa valokuvanäyttelyssä, joita on nyt Kyotographie -valokuvafestarin aikaan siellä täällä ympäri kaupunkia. Tim Flachin More Than Humanin eläinkuvat olivat aivan käsittämättömän upeita ja Stanley Greenen reportaasikuvat konflikteista ja muita maailman tärkeistä tapahtumista koskettivat taas aivan toisella tavalla.

Lähtöpäivänä suuntasimme To-ji-temppelin laajalle piha-alueelle levittäytyneille markkinoille. Myynnissä oli kaikenlaista antiikkisista samuraimiekoista paistettuun planktoniin. Ihan vain tuoksujen, tavaroiden ja niitä esittelevien innokkaiden myyjien katselu oli hauskaa, mutta toki mukaan tarttui jokunen matkamuistokin. Koko reissun olemme ihailleet upeita teräviä japanilaisia kokkiveitsiä ja nyt yhdessä kojussa oli niin vakuuttava esittely, että tartuimme syöttiin.

Lentokoneeseen emme viitsi teräaseita edes yrittää vaan olimme jo aiemmin päättäneet keventää rinkkoja lähettämällä päälystakit ja muut turhiksi käyvät painavat asiat postitse kotiin. Aika kallista, totesimme, mutta helpottaa elämää tosi paljon. Taakka kevenee vielä kentällä entisestään, kun hylkäämme Kansaihin uskolliset ja hyvin palvelleet matkafarkkumme. Taitaa olla jo aika, kun omissani kuvan osoittaman kohdan lisäksi myös etupuolella valo paistaa hiutuneesta kankaasta läpi ja polvi puhkesi tällä viikolla.

Viimeisenä päivänä söimme tietysti myös vikat sushit. Kaikkein parhaita ja tuoreimpia ne ovat paikoissa, joissa istutaan tiskin ääreen ja napsitaan ohikulkevalta liukuhihnalta mitä mieli tekee. Ja liukuhihnan keskellä kokit nakuttavat koko ajan uutta ja tuoretta sushia kehiin. Maksu sitten lautasmäärän perusteella. Ja vaikka kasa näyttää kunnioitettavalta, ei hintae kerry edes puolta a la carte sushiin verrattuna.


Mutta nyt on jo aika jatkaa matkaa ja jättää farkkujen lisäksi Japani taa. Seuraavana Filippiinit!

1 kommentti:

  1. Takana pääsiäinen ja muistona lukuisat kirpunpuremapaukamat. Varoka a hyttysiä ! t. ä ja i

    VastaaPoista

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.