torstai 17. huhtikuuta 2014

And up we go. Again.


Noniin, ihana, aurinkoinen, rankka, hauska päivä Miyajimassa.

Miyajima on siis pieni saari Japanin sisämerellä Hiroshiman lähellä. Sen edustalla on "Floating torii"; kirkkaan oranssi iso puinen portti, joka löytyy monista Japani-esitteistäkin. Itse saarella on useita kauniita temppeleitä, joiden kiertelyyn sai helposti upotettua aamupäivän. Pienen hauskan lisän kiertelyyn toivat kesyt peurat, joita hiippaili niin kaduilla kuin temppelien pihoillakin. Ainakin allekirjoittanut oli innoissaan bambeista.

Lisäksi satuimme erääseen temppeleistä, juuri kun siellä toimitettiin vihkimisseremoniaa. Morsiamen puku oli kyllä valkea, mutta melkoisesti erilainen kuin meillä länsimaissa. Kimonon selässä oli niin raskas lisäke, että morsian tarvitsi assistentin ihan vain tuolista ylösnousuunkin. Emme nähneet koko toimitusta, mutta jo hetki oli varsin kiinnostava. Ilmeisesti Miyajima on varsin suosittu hääpaikka, joten aivan harvinaislaatuinen hetki ei ollut kysymyksessä.

Päivän rankin rasti oli nousta saaren huipulle katsomaan ympärillä aukeavaa maisemaa. Olisi sinne mennyt köysiratakin, mutta valitsimme metsän keskellä kiemurtelevan polun mieluummin. Se olikin todella kaunis, mutta helteisessä säässä muutamien kilometrien haikki jyrkkää rinnettä rannasta n. kilometrin korkeuteen imi mehut aika tehokkaasti. Ehdottomasti kannatti kivuta, ylhäällä odotti ihana pieni vuoristotemppeli ja hienot näkymät. Ja seuraavanakin päivänä muisti kyllä kiivenneensä, kun lihakset vikisivät pienimmissäkin portaissa.

Iltapäivällä väsyneinä ja hikisinä vielä fiilistelimme vähän turistitunnelmaa kiertämällä saaren matkamuistomyymälöitä. Eka kunnon turistihetki tällä reissulla. Mitään ei kyllä ostettu, mutta oli hauska ihmetellä kaikkea turhaa krääsää.

Mutta nyt riitti tarinointi. T tiivistää paremmin: " Käytiin Miyajimassa. Oli hieno. Kannattaa käydä."


Ps. Lisää kuvia joskus, kun saan ne kamerasta ipädille.

3 kommenttia:

 1. Kiitti huikeista tarinoinneista! Kivaa lueskella teidän seikkailuja täällä kotisohvalla ja fiilistellä mukana 😊 me ollaan nyt Lapissa viettämässä pääsiäistä 😊 ollaan remppa- ja muuttohommista niin poikki että löhöillään vaan sohvalla, eikä olla vielä pistetty nenänpäätäkään ovesta ulos 😃 saa rinteet odottaa :)

  kaikkea hyvää sinne maailman toiselle puolelle! ihania seikkailuja, onnellisia hetkiä ja jännittäviä retkiä! Täällä odotellaan jo seuraavaa postia 😊 t.kaisa&lasse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, et en ihan turhaan kirjottele. Ainakin sun fb-päivitysten perusteella teidänki loma on ollu hieno. Ja kyl pitää relatakin!

   Poista
 2. Kiva ploki. Toivomme lisää. Tuo bambi-porttikuva on hieno. Katsotaan tuleeko kommentti perille.

  VastaaPoista

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.