tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hiroshima mon amour

Beppusta matka jatkui Hiroshimaan. Kontrasti pikkukaupungin jälkeen oli suuri, kun nappasimme ratikan aseman edestä ja huristelimme keskustaan. Aurinko paistoi ja sää oli helteinen.

Ensimmäinen kohde oli tietysti se, mistä kaupunki on kaikkein tunnetuin; atomipommin aiheuttamasta tuhosta muistuttava museo ja rauhanpuisto. Museo oli todella vaikuttava ja koskettava. Vuoden 1945 tapahtumat vetävät aivan sanattomaksi. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä stopeista tällä reissulla, vaikka olikin raskas. Museon ympärillä olevan puisto on omistettu rukoukselle rauhan puolesta jai nyt kyllä ymmärtää miksi.


Vajaassa 70 vuodessa Hiroshima on toipunut iloiseksi, vilkkaaksi ja hauskaksi kaupungiksi. Meillä oli vaihteeksi vähän päheämpi majoitus Oriental Hotel Hiroshimassa, jollain hotels.comin supertarjouksella. Alkuun tosin saatiin tupakoitsijoiden huone, jonka tuoksu oli sen mukainen ja etenkin T yökkäili hajulle. Huoneen vaihto onnistui kuitenkin hyvin ja saimme pienen, mutta siistin,
savuttoman huoneen 19.kerroksesta. Näkymä oli yli koko kaupungin ja sen takana aukeaville vuorilla sekä merelle asti. Kelpasi!

Pommimuseon lisäksi kävimme tsekkaamassa paikallisen linnan, joka kuitenkin oli lähinnä betoninen kopio alkuperäisestä. Ihan hieno sekin. Ihan huippu oli kuitenkin päiväretkemme läheiselle Miyajiman saarelle. Reilipassilla juna+lauttamatka taittuivat nopeasti ja ilmaiseksi. Muttamutta, lisää Miyajimasta seuraavassa postauksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.