sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Tulivuoria!

Ensimmäisen illan perusteella Fukuoka ei vaikuttanut erityisen mukavalta kaupungilta. Seuraavana päivänä kuitenkin jo paistoi aurinko ja pääsimme tutustumaan kaupunkiin paremmin. Fukuoka oli selkeästi Tokiota pienempi ja kävellen pääsi helposti paikasta toiseen. Koko keskusta tuntui olevan yhtä isoa kauppakeskusta, mutta syrjemmältä löytyi myös pari kivaa puistoa ja vanhan linnan rauniot.Illan syömiskuviotkin sujuivat kasvissyöjän koodisanojen avulla jouhevammin, vaikka kävimme alkupaloilla Fukuokan kuuluisilla ruokatalleilla eli kadunreunaan pystytetyissä pikkuteltoissa joissa paikalliset katukokit keittelivät nuudeleita ja paistoivat kaikkea mustekalanlonkeroista naudankieleen ja erilaisiin sieniin. Ehdottomasti käymisen väärtejä ihan jo tunnelmansa vuoksi. Ja samallla suo paikalliselle asiakaskunnalle ja isännille suurta riemua ja ihmetystä kertomalla olevansa
suomalainen, kömpelöstä kielitaidosta ja käytöstavoista puhumattakaan.


Fukuokasta matka jatkui Beppuun eli Kyushun saaren ehkä tunnetuimaan onsenkaupunkiin. Onsenit ovat siis kuumista lähteistä vetensä ottavia perinteisiä japanilaisia kylpylöitä, joita on kyllä lähes joka kaupungissa, mutta Beppussa poikkeuksellisen paljon.

Matkalla teimme mutkan Ason vulkaaniseen kansallispuistoon ja geoparkiin. Ja sitten, tulivuoria!!! Kipusimme Aso-sanin, Japanin suurimman aktiivisen tulivuoren huipulle (1592m) ihailemaan kraateria ja siitä nousevaa höyryä. Tulivuorimaisemat ovat aina karuudessaan jotenkin todella mageita, tykkään! Muutenkin näkymät korkealta olivat upeita ja kiipeäminen rankkuudestaan huolimatta tosi hauskaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.