lauantai 26. huhtikuuta 2014

Makeaa vettä välillä - Kawasan Falls

Moalboalin nähtävyydet ovat lähinnä vedenalaisia. Kävimme kuitenkin katsomassa myös läheistä Kawasan fallsin vesiputousta. Sinne olisi tehty retkiäkin, mutta totesimme ne tarpeettomiksi, kun tricyclet ja bussitkin kulkivat putouksille vievän polun lähtöpaikkaan.


"Polku" on ehkä hiukan vaatimaton termi kuvaamaan alkumatkalla reitillä ollutta hiekkatietä, jolla tungeksi paikallisia kävellen ja mopoilla. Polku seuraili putouksilta tulevaa pientä kirkasta jokea. Aina siellä täällä alavirrassa oli filippinoperheitä pyykkäämässä ja metsään puiden väleihin ripustettu pitkiä pyykkinaruja kuivuville vaatteille ja lakanoille: paikallinen pesula. Muutenkin polun varrella riitti katseltavaa suurista perhosista ja köynnösten peittämistä puista aluskasvillisuuden keskellä kirmaaviin kanoihin.Itse putouksen ympärillle oli pystytetty melkoinen kompleksi: pieni kallis hotelli, pari ravintolaa, päivänvarjo-,pelastusliivi- ja putouksenvieruspöytien vuokraamoita. Olemme molemmat nähneet aiemmilla reissuilla komeita vapaana virtaavia vesiputouksia niin Islannissa, Uudessa-Seelannissa kuin Aasiassakin, joten tämä yksilö ei sinänsä ollut kovin vaikuttava ympäröivää turismikaaosta lukuunottamatta.

Jatkoimme kuitenkin polkua pitkin ohi putouksen ja heti sen yläpuolella polku pieneni ja joki alkoi näyttää villimmältä. Välillä se jakautui useammaksi pieneksi koskeksi, välillä leveni poukamiksi, joissa uida. Pariin kohtaan ylemmäskin oli tuotu pöytiä ja pelastusliivejä vuokrattaviksi ja niissä kohdin ihmisiä oli enemmän, mutta enimmäkseen joki sai virtailla rauhassa. Hikisen kipuamisen jälkeen oli ihana pulahtaa viileään veteen uimaan sopivista poukamista.

Paluumatkalla törmäsimme ensimmäiseen sadekuuroon, joka oli rankka, mutta hyvin paikallinen. Ja lämmin! Kuin olisi lämpimässä suihkussa ollut.


Muuten loppuaika Moalboalissa kului lähinnä T breezessä chillaillen ja auringonlaskuja fiilistellen. T tosin kävi vielä juuri ennnen lähtöä laskemassa lähiriutan kilpikonnat: 3. Sit vaan tuskaisan kuumalle matkalle kohti etelää, Negroksen saarta ja Dumagueten kaupunkia.
1 kommentti:

  1. Still looks and sounds so good!!
    ENjoyENjoyENjoy as i do here while i`m reading about your adventures :)
    Ja kiva kun on kuvia teistä immeisistäki :) -Annikki tähti

    VastaaPoista

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.