maanantai 21. huhtikuuta 2014

Reililippu loppuu Kiotossa - osa 1

Kiotoa on kehuttu Aasian Pariisiksi sen loputtomien temppelien ja palatsien, vilkkaan kulttuurielämän, kauniiden vanhojen korttelien ja käsityöläistaidon  ansiosta. Meillä on ollut täällä yhteensä vain kolme-neljä päivää aikaa, joten ihan kaikkia unescon tai lonelyplanetin rankkaamia kohteita ei ole ollut mahdollista eikä haluakaan tarkastaa.

Pakollisista turistikohteista valitsimme Kultaisen Paviljongin, jonka kuitenki totesimme yliarvostetuksi jonossakövelykohteeksi. Tykkäsimme enemmän karummasta Nijo-jon palatsista, jonka varashälyttimenä toimivat vikisevät lattialankut jalkapohjia hierovine puunsyineen olivat ihan mahtavat. Myös puutarha oli kaunis. Mangamuseo oli myös oikeasti käymisen väärti, nyt ymmärtää jotain Japanin nykykulttuuristakin.

       Kivoin on kuitenkin ollut alue tässä aivan hostellimme lähellä, Kamo-gawa-joen molemmin puolin levittäytyvien puukorttelien pikkukujilla, joilla ilta-aikaan voi parhaimmillaan bongata geishan matkalla tapaamiseen. (Check!) Joen yli vie lukuisia siltoja ihan niin kuin Seine yli Pariisissa ja, kun ilta hämärtyy, syttyvät kauniit paperilyhdyt niin pikkukujille, kuin myös joenrannoille aukeville terasseille. "Niin kaunista, niin kaunista", hoen T:lle koko ajan.


Hauskan lisän Kioton visiittiimme toi Tn nagoylainen kaveri, ihana Aiko, joka tuli moikkaamaan meitä tänne. Oli ihan huippua saada loistavaa englantia puhuva paikallisopas, jolta kysyä kaikki tyhmät kysymykset, mitä matkan varrella on noussut mieleen. ( Miksi jalkakäytävällä on keskellä keltainen kohokuvioinen viiva? -Näkövammaisia varten. Mitä eroa on matcha- ja sencha-vihreällä teellä? -Matcha on tuoreista lehdista puristettua sekoitettavaa kuhetta, sencha kuivattuja lehtiä, joista maku vähitellen uuttuu teehen jnejne.)


Aiko vei meidät myös maistelemaan hyviä sobanuudeleita ja soijapavuista valmistettuja kansailaisia ruokia sekä jälkiruoalle teesalonkiin, jossa pääsimme testaamaan kirsikankukista tehtyä vaaleanpunaista ja matchasta tehtyä kirkkaan vaaleanvihreää jäätelöä sekä makeaa paputahnaa. Ja juomaksi tietty aitoa paksua matchaa. Yllättävän hyviä!  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.