keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hei täällä mä oon..

.. hengissä ja Helsingissä edelleen. Pidän sadetta ja paistan mustikkapiirakkaa. Tai siis paistoin eilen, tänään missiona on syödä se pois. T hoitaa. Yritän tottua ajatukseen, että päivän saavutuksiksi riittää päiväunet, piirakka ja iltalenkki. Tai jotain muuta, ihan mitä vaan, jos sattuu huvittamaan.

Ai miksi nyt tälläisiä tavallisimmin heinäkuun alussa kuultuja vapauden julistuksia ja rentoilun ylistyksiä? Koska hei, vaikka kesäillat pimenee ja viilenee, meikkiksen loma on vasta alkanut! Kuumuus ja kesäduuni takana on helppo hymyillä. Nyt sit vielä vähän sellaisia juuri sopivan lämpöisiä päiviä, jolloin pärjää shortseissa ja teepparissa - kiitos! Tämmöiselle helteen vieroksujalle sadekin sopii ja ukkosmyrsky on upeaa, mut hei, rajansa kaikella! Uskon edelleen inkkarikesään.

Viikonloppuna kävin Tampereella. Viimeistä kertaa ennen ensi vappua oletan. Nyt se tapahtuu. Muutto nimittäin. Ja se meininki oli kaukana lomailusta. Kesän olen elellyt muutamassa lempivaatteessa, nyt vasta pakkasin muun elämän laukkuihin ja laatikoihin ja roskasäkkeihin, kuskasin autoon, vintille, kellariin ja roskikseen. Aikamoinen urakka. Onneks oli apukoiria ja -voimia.
Kesä meni niin äkkiä, päivät duunissa, illat hellettä paossa ja viikonloput siellä sun täällä. Ja nyt jo starttaillaan uuteen siirtymävaiheeseen elämässä. Sisältää vielä paljon pakkaamista (voi kauhu!) ja satoja kilometrejä ajoa halki Suomen. Mut siinä matkalla on kyllä tarkoitus mutkitella sen verran et ehtii törmätä moniin tärkeisiin ihmisiin ja kutsua ne kylään, rapsutella Herttaa rauhassa, syventyä hyvään kirjaan, marjastamiseen ja mitään tekemättömyyteen. Mustikkapiirakkapäivä oli jo askel kohti relaamista, pakollinen tylsistyminen ennen lomamoodia.

Yöt aion katsella tähtiä, tulta ja tummaa järvenselkää. Nukuttua en kuitenkaan saa. Auto on kohta pakattu. Jännittää. Kutkuttaa. Seikkailu kuiskii korvissa. Kohta mennään taas.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.