sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sadepäivänä

Vaihtoehtoja sadepäivän varalle oli itseasiassa useampia, mutta tänään valitsimme päiväleffan. Wes Andersonin The Grand Budabest Hotel oli onnistunut valinta: sopivan viihdyttävä ja vinksahtanut. Andersonin kuvakerronta vaan on käsittämättömän herkullista. Tykkään myös bongailla sivurooleissa vilahtelevia starboja, jotka yleensä esiintuvät lähinnä ison rahan elokuvien pääosissa. Suosittelen: just sopivan kepeä, muttei mikään ihan hömppä kesäleffa.


Jos olisimme jääneet kotiin sadetta pitämään, olisin jatkanut ruotsinkielenkertausprojektiani Yle Areenan ja Tove Janssonin itse lukeman Farligt Midsommarin parissa. Parikymmenminuuttiset jaksot tulevat Radio Vegalta iltapäivisin vartin yli viisi, mutta jollei ehdi silloin radion ääreen, ovat ne
jälkeenpäin vielä areenassa saatavilla. Kirja on meitsin kesäklassikko ja alkuperäiskielellä Toven lukemana tuttu tarina saa vielä lisäulottuvuuksia. Toimii tiskauksen tai muiden kotitöiden taustalla ihan mahtavasti!


Tovesta puheenollen, yhden sadepäivän tänä kesänä aion ehdottomasti viettää Ateneumissa Janssonille omistetussa näyttelyssä. Onko joku jo käynyt? Oliko hyvä? Kuka lähtee mukaan?


Nyt fudiksen pariin...

Sateesta huolimatta onnellista sunnuntai-iltaa!


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä. Pitää katsoa kuva. Katsottiin äsken telkasta Piraattiradio-elokuva. Oli näin vanhoille kävyille oikein osuva. Tästä alakouluiässä vanhemmat jutteli. Ette taida uskoakkkaan, että rokkia ei saanit soittaa vapaasti radiossa. Lähihistoriaa kepeästi ja hauskasti hyvän musiikin soodessa takana. Suosittelen tätäkin. Ja tietysti lähestyvää klassikkoa brasilia-kolumbia!

    VastaaPoista

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.