maanantai 8. syyskuuta 2014

Pohjoinen, tässä, nyt

"Honey-bunny, hyppää autoon/ Ajetaan aurinkoon!"

Atomirotan Aurinkoon -biisi ehti soida radiosta varmasti kymmeniä kertoja, kun uskollisen mazdamme perä lähes maata viistäen, kaksi pyörää takakoukussa keikkuen ja suksiboksi auton katolla, huristelimme halki Suomen. 

Oli nimittäin viikko sitten aika sanoa näkemiin etelälle ja suunnata kohti Kittilää. Vatsassa lepatti perhosparvi ja kurkkua kuristi jo valmiiksi ikävä. Mutta tää on nyt se seikkailu, jota on odotettu ja suunniteltu. Joten autoonhan me hypättiin...

Ei maltettu kuitenkaan ajaa suorinta tietä vaan pitkitettiin jännitystä ja koukattiin Helsinki-Heinola-Kuopio-Oulujärvi-Muhos-Kittilä -reittiä. Moikattiin sukua ja mökkimaisemia matkalla ja harrastettiin hiukan maakuntamatkailua siinä sivussa. Varsinainen teho-roadtrip-muuttomatka siis. Kohokohtina ihanien ihmisten lisäksi hammasharjoja ja partakoneita syövä Dara-koira, Oulujärven mökin sauna ja nukahtaminen aaltojen kohinaan, Kylmälänkylän upeat hiekkamannut, Pyhäkosken voimalaitos ja ekat porot. Haluatteko terkempia yksityiskohtia? Tarinaa riittäisi.

Mutta niin, lopulta päästiin perille; uuteen kotiin. Se on kiva ja kauniimpi ja kotoisampi kuin odotin. Ja myös isompi: mitä ihmettä me tehdään näillä kaikilla 10 vuodepaikalla? Ei ihan kodilta vielä tunnu, mutta ehkä vähitellen. Ainakin tunsimme heti itsemme tervetulleiksi, kun naapurit kävivät kädestä pitäen tervehtimässä. Vähän toista kuin isommissa cityissä. 

Tuntui muuten jotenkin hassulta ajaa etelän juuri loppuneesta kesästä koko ajan syvenevään syksyyn. Nyt kai siellä etelässä alkavat pian ekat lehdet kellastua, mutta täällä pohjoisessa on jo ruska!

Siitä lisää jatkossa. Tuntumaa tunturiin on jo otettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, kerroin jo meidän kuulumiset, nyt on sun vuoro.